Snestrup Have, Odense

Archidea har sammen med LYTT, vundet konkurrencen om bebyggelsen Snestrup Have i Odense.

Archidea har været med til at udvikle nye boligformer for seenagere, og i samarbejde med LYTT, har virksomhederne vundet konkurrencen om opførelse af 156 boliger i Paarup. En bebyggelse på 14.300 m².

Helhedsplanen er udarbejdet for selskabet Snestrup Have ApS.

Visionen er, at skabe et kvarter der kan danne ramme om et seniorliv med fokus på social-, økonomisk- og miljømæssig bæredygtighed. Bebyggelsen kaldes ”Snestrup Have” og har en målgruppe, defineret af det stigende antal friske seniorer, der har tid og overskud til et aktivt liv, og ønsker mere fællesskab i hverdagen.

Planen er inspireret af de gamle klyngelandsbyer, hvor husene ligger samlet i mindre enheder omkring små torve, gadekær og stræder. Det giver gode vilkår for fællesskab. I det nye kvarter, Snestrup Have, skaber den tætte og forskudte bebyggelse ligeledes små intime pladser og hyggelige rum mellem husene, der gør det let for de kommende beboere at komme hinanden ved. To eksisterende historiske bygninger vil desuden danne ramme om fællesfaciliteter, herunder værksted og café og et terrasselandskab omkring regnvandssøen.

Byggeriet er planlagt som et muret byggeri i 2 etager, defineret i 3 klynger. Forskellige kombinationer af tegl og træelementer sikrer en variation i udtrykket. Boligerne har alle terrasser og altaner til 2 sider, således at man kan vælge hvilket niveau af privathed, man ønsker, og således at der solmæssigt, også tages hensyn til årets gang. Lejlighederne er i en størrelse af 70 til 110 m² og indrettet med udgangspunkt i den modne målgruppe der ønsker et aktivt seniorliv, hvor der samtidig er plads til frivilligt privatliv.

Den tilstødende park med blandt andet store gamle ege- og bøgetræer er samtidig et stort aktiv for Snestrup Have, og parkens karakter videreføres i de grønne stræk mellem kvarterslyngerne og skaber, ligesom stierne langs de åbne grøfter, adgang til både park og fællesfunktioner.

Læs mere om projektet her: https://www.snestruphave.dk/

Bygherre
Snestrup Have ApS
Ingeniør
abc
Landskab
LYTT
Totalentreprenør
CJ A/S
Bruttoareal
14.300m²